Terug naar overzicht

Doek valt voor Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid

Dat staat in een rapport van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen, maar de regering wil uiteindelijk elfduizend banen schrappen. Allerlei adviesraden worden samengevoegd of opgeheven.

Hoe het precies uitpakt, blijft afwachten. Wellicht neemt een nieuwe raad de taken van de AWT over, maar in die raad is geen plaats voor vaste medewerkers; er zou een ‘flexibele’ bezetting komen. De Tweede Kamer moet de voorstellen nog goedkeuren.

Het recentste AWT-advies ging over de hoofdlijnen van het wetenschaps- en innovatiebeleid. Daarin stond dat Nederland de komende jaren vooral moet investeren in het vrije onderzoek aan universiteiten, maar tegelijkertijd ook in sterke clusters van bedrijven.

Het ministerie van OCW moet zelf ongeveer achthonderd ambtenaren uitzwaaien. Wie er precies verdwijnen, is nog niet bepaald. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?