Terug naar overzicht

Duitse docent vertelt over ‘onze buren’

De contacten tussen de provincie Limburg en de deelstaat Noordrijn-Westfalen verlopen niet altijd probleemloos. Behalve de taalbarrière en sociaal-culturele verschillen spelen ook politiek-bestuurlijke factoren een rol. Om het buurland Duitsland beter te leren kennen, organiseert de Universiteit van Maastricht op vrijdag 2 november hierover een studiedag.

Jens Bappert, docent Duits bij de Academie voor Marketing in Den Bosch, werd benaderd omdat hij tijdens zijn studie Geschiedenis en Nederlands aan de Universiteit van Münster over bestuursstructuren heeft geschreven. ‘De bestuurstructuur van Duitsland bestaat uit vier lagen; naast de landelijke overheid, de deelstaten en de gemeenten zijn er ook nog de districten.’
Op de studiedag geeft Bappert een uiteenzetting over onder andere de bevoegdheden van de verschillende Duitse overheden. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?