Terug naar overzicht

Gratis cultfilms voor studenten

Filmfanaat Kuipers werkt in een cultvideotheek waardoor hij in korte tijd veel filmhuistitels zag. Kuipers: ‘Als ik vol enthousiasme aan mijn vrienden vertel over bepaalde films merk ik dat maar weinigen deze ook hebben gezien. Hoewel hun interesse er wel naar uitgaat, komen ze gewoonweg niet in aanraking met de minder bekende titels. Hieruit is het idee ontstaan een vaste filmmiddag te organiseren.

De eerste zes weken dienen als proefperiode, maar Kuipers verwacht veel animo. ‘Ik probeer een afwisselende selectie te laten zien van kleur- en zwart-witfilms, oude en nieuwe titels en uit verschillende landen’, vertelt de kunststudent. Het gaat om films die over het algemeen gemaakt zijn met relatief grote budgetten of in ieder geval een professioneel uiterlijk hebben. Geen underground, lowbudget, of trash.’

De voorstellingen zijn iedere dinsdag in het auditorium van de kunstacademie aan de Beukelaan in Breda. ‘Mensen zijn vrij om in, en ook weer uit te lopen
als de film niet bevalt. Ik wil het zo laagdrempelig mogelijk houden,’ verklaart Kuipers. [WvdV]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?