Terug naar overzicht

Internationale kennismaking in Rotterdam

Om elkaar te leren kennen gaan 120 Nederlandse en buitenlandse studenten van de opleiding International Business and Languages in Den Bosch twee dagen naar Rotterdam.

Vandaag en morgen arriveren veertig buitenlandse studenten uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Schotland, Polen, Spanje en Finland in Den Bosch. Ze gaan samen met derde- en vierdejaarsstudenten het komende jaar studentcompanies oprichten. ‘Daarvoor is het goed als ze op een informele manier kennis met elkaar maken. Ze slapen allemaal een nachtje in een jeugdherberg in Rotterdam en gaan van alles met elkaar ondernemen’, zegt Marjolein Schooleman. De studenten vertrekken donderdag en vrijdag komen ze weer terug. [CB]

Klik op foto voor vergroting

klik

Ian Cairns komt uit Schotland en kwam vandaag samen met drie studiegenoten aan in Nederland. De kilt heeft hij speciaal gekocht om in Nederland te dragen. ‘Om indruk te maken’, zegt Ian. In zijn eigen land draagt hij er nooit een. De komende dagen houdt hij de kilt aan. Hij weet nog niet of hij de kilt de komende vier maanden elke dag gaat dragen. ‘Het hangt ervan af hoe het mij bevalt.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?