Terug naar overzicht

Jonge advocates verdienen meer

Dat blijkt uit een loonvergelijking van Loonwijzer.nl. Het verschil is niet groot. Vrouwen tot dertig verdienen gemiddeld 15,16 euro per uur, mannen 14,63 euro.

Advocaat-stagiairs krijgen vaak hetzelfde beginsalaris. Vrouwen verdienen na een aantal jaren toch meer, omdat ze sneller afstuderen en met hogere cijfers. Daardoor gaan ze op jongere leeftijd aan de slag en komen ze vaker bij grotere kantoren terecht.

‘Vrouwen van 29 hebben in de advocatuur vaak al zeven jaar werkervaring, en zitten dus hoger in de loonschaal dan mannen’, zegt Kea Tijdens, hoogleraar arbeid, organisatie en emancipatie aan de Erasmus Universiteit, die voor de Loonwijzer de berekening heeft gedaan, in Het Financieele Dagblad. ‘Ze komen in grotere aantallen op de arbeidsmarkt dan vroeger en dus zit er ook meer talent tussen.’

Vrouwen boven de dertig krijgen beduidend minder salaris dan mannen. Ze verdienen 19,90 euro per uur, mannen 27,74 euro. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?