Terug naar overzicht

Leids universiteitsblad krijgt steun

Het onafhankelijke Mare zou zich volgens de bestuurders moeten richten op opinie en debat in plaats van nieuwsgaring. Als hun plannen doorgaan, verschijnt het blad voortaan niet meer wekelijks, maar tweewekelijks. De universiteit wil de nieuwsvoorziening laten verzorgen door haar pr-afdeling, die wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurt.

'Wij zijn van mening', schrijft de raad in de petitie, 'dat een onafhankelijke nieuwsvoorziening binnen een universiteitsgemeenschap met als lijfspreuk 'Praesidium Libertatis' van buitengewoon belang is.'

Morgen neemt het bestuur een besluit. De petitie is tot maandagochtend al 833 keer ondertekend. Hij staat hier: http://www.ur.leidenuniv.nl/index.php3?m=1&c=100 [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?