Terug naar overzicht

‘Master Pabo nog niet ter sprake’

Pabodocent Theo Pullens was nog niet op de hoogte van het idee en kan er nog weinig over zeggen. ‘Hoger opgeleiden worden leraar basisonderwijs via de bacheloropleiding die wij hier geven. Of het wenselijk is dat er een masteropleiding voor komt, daar heb ik geen mening over.’ Wel weet hij dat er een masteropleiding voor directeur van het basisonderwijs is.

Of er behoefte is voor een master weet hij niet. ‘Op het moment zie ik daar geen reden voor. Maar kwaliteitsimpulsen zijn altijd belangrijk voor het onderwijs.’ Onderwijsontwikkeling na onderzoek ziet hij wel zitten. Zo zou hij graag zien dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar onderwijsprocessen komt. ‘In het basisonderwijs juich ik dat erg toe. Dan kan er een aanpak komen, die meer gericht is op resultaten na onderzoek.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?