Terug naar overzicht

Medewerkers moeten goede voorbeeld geven in strijd tegen afval

 

Ad Vogels, directeur van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF), vindt niet dat de huidige problemen liggen aan het nieuwe systeem. ‘We gedogen met zijn allen dat we de rommel laten liggen voor de schoonmakers en de conciërges en ontwijken een collectieve verantwoordelijkheid. Kijk naar het structurele probleem van de peuken voor de ingangen van onze mooie gebouwen. Helaas maken ook medewerkers van Avans zich hier schuldig aan.’

Vogels vindt daarom dat ook andere diensten en academies een rol moeten spelen in de oplossing van de afvalhoop. ‘Accepteer je als docent dat je voorganger een rommeltje achterlaat? Spreek je studenten aan het eind van het college aan om de rommel op te ruimen? Laten we na een vergadering een ruimte netjes achter? Kortom we moeten zelf voorbeeldgedrag tonen.’

DIF onderneemt verschillende acties om het afvalprobleem op de Avanslocaties tegen te gaan. Zo komt waarschijnlijk deze week nog een flyer waarin het nut en doel van het nieuwe afvalverwerkingssysteem wordt uitgelegd en vandaag worden er grote posters opgehangen om iedereen er op te wijzen zijn afval op te ruimen. Er komen in ieder geval geen prullenbakken in de lokalen, zo meldde Ernest Smolders van DIF verleden week.

John van de Langenberg, docent van de Academie voor Marketing in Den Bosch, stuurde vanochtend bijgaande foto’s naar Punt. Dit is de rotzooi die hij op dinsdagmiddag aantrof in een trappenhal in Den Bosch. De docent schrijft in zijn e-mail dat hij zich ergert aan de troep die studenten achter laten. Eerder hebben Pabodocenten in Breda geklaagd over de rommel in hun lokalen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?