Terug naar overzicht

Mensen met een beperking zijn gelukkig

In samenwerking met de Academie voor Sociale Studies in Breda en het Sociaal Cultureel Planbureau heeft Kwekkeboom onderzoek gedaan naar zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen in de regio Zuid-West Nederland.

‘Het meest verrassende resultaat is dat deze mensen niet achter de gordijnen zitten weg te kwijnen. Dat wordt vaak wel gedacht’, zegt Kwekkeboom. ‘Maar ze zijn wel eenzamer dan de gemiddelde Nederlander.’ Ze hoopt dat het onderzoek voldoende belangstelling krijgt in Nederland. Dan kan het namelijk ook voor de rest het land onderzocht worden. ‘Dat is belangrijk omdat er maar weinig informatie bestaat over deze groep mensen’, zegt zij.

Kwekkeboom maakt de resultaten van het onderzoek donderdag bekend op het symposium Opgenomen, gewoon zijn in de samenleving. Het symposium is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de integratie van mensen met beperkingen in de samenleving. Het is een initiatief van onder andere de lectoraten Gerontologie en Vermaatschappelijking in de Zorg van Avans.

Behalve een aantal lezing vinden er ook diverse workshops plaats. Waaronder een van mensen met een verstandelijke beperking die nu ICT-applicaties maken voor anderen met een beperking.

Het symposium Opgenomen, gewoon zijn in de samenleving is op 27 september in het NAC-stadion in Breda. Het begint om 13.00 uur. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?