Terug naar overzicht

Oud-lesmateriaal overgedragen aan Genootschap voor Fysiotherapie

 

 ‘Ik heb het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om dit materiaal weg te doen’, zegt Joke Hageman, adjunct-directeur van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ). Zij is erg blij dat het genootschap interesse toonde in de dia’s en de bijbehorende projectoren.

Op de dia’s staan onder ander anatomische afbeeldingen en lichaamshoudingen die werden gebruikt in de lessen fysiotherapie. Door de komst van onder andere Powerpoint is het materiaal verouderd en belandde het op de zolder van de Verbeetenstraat, waar de AGZ eerst zat. Bij de verhuizing naar de nieuwbouw, deze zomer, zijn de dia’s weer tevoorschijn gekomen.
Het genootschap gaat het materiaal waarschijnlijk gebruiken in een permanente expositie over de geschiedenis van fysiotherapie in Nederland. Deze expositie zal te zien zijn in het hoofdgebouw van het genootschap in Amersfoort. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?