Terug naar overzicht

Pabo is zwijnenstal

‘Dat is niet alleen bij ons’, vertelt docent Els van der Heijden. ‘Het is overal zo waar geen prullenbakken in de lokalen zijn.’ In leslokaal HB201 bleek op de vroege donderdagochtend een zootje. In HB204 staat alle gevonden afval op een tafel uitgestald.

‘Dat heb ik ook een keer gedaan, gewoon alles maar gaan rapen en op een tafel leggen. Dat staat er als een stilleven dat achterblijft na zo’n dag’, schetst Van der Heijden. ‘Je zou kunnen zeggen: dan moeten studenten er niet eten of drinken. Maar ze werken ook met papier en hebben soms prullen. Waar laat je de restjes dan? Het is van de zotten dat er geen prullenbakken staan.’

De Pabo Breda zit sinds begin dit jaar in het gebouw aan de Hogeschoollaan. Nu zijn er nog meer studenten en faculteiten bijgekomen. En hoe meer mensen op een hoop, hoe meer afval. ‘Het is niet respectvol voor de mensen die hier schoonmaken. Het ligt deels aan de cultuur van het niet opruimen en laten staan. Daar moeten we zelf iets mee doen. Maar daar moet je ook de voorwaarden voor scheppen’, besluit de docent met een kritische noot. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?