Terug naar overzicht

Per direct extra bussen naar Avans

De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Breda wilde al zaak maken van de capaciteitsproblemen bij het busvervoer in de ochtendspits. Door het groter aantal studenten dit schooljaar zaten de bussen van en naar het NS station vaak tjokvol.

‘De signalen waren bij ons bekend en wij hebben deze week contact opgenomen met Veolia’, meldt John Theeuwes van de Projectbureau Huisvesting van Avans. ‘Het resultaat is dat het busvervoer met ingang van vandaag is uitgebreid met extra bussen tussen het station en de hogeschool. Per december 2007 wordt de frequentie in de spits verdubbeld.’

Wel blijkt volgens hem dat studenten het aanbod van vervoer niet optimaal gebruiken. ‘Buslijn 10 wordt zo bijvoorbeeld erg weinig gebruikt, terwijl andere lijnen overvol zitten.’  [EvG]

Alle bussen naar de Hogeschoollaan/Molengracht op een rijtje:

Lijn    Richting
8:      Blauwe kei
9:      Ignatiusstraat
10:    Oosterhout
11:    Bavel
12:    Nieuw Wolfslaar
129:  Dongen
131:  Tilburg

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?