Terug naar overzicht

Petitie overhandigd aan Maij-Weggen

Paul Smeulders, vierdejaars Bestuurskunde in Den Bosch, overhandigde gisteren een petitie aan Hanja Maij-Weggen, Commissaris van de Koningin in Brabant. Hij hoopt met zijn actie te bereiken dat het liedje ‘Brabant’ van Guus Meeuwis het volkslied van de provincie wordt.

Bijna 21.000 mensen zijn het met hem eens. Op www.brabantvoorbrabant.nl tekenden ze de petitie. Samen met een vriend en zijn broer begon Smeulders de actie op 24 augustus. Ook prominente Brabanders als oud-voetballer Berry van Aerle, Bisschop Muskens en tv-presentator Albert Verlinde tekenden de petitie.

Maij-Weggen reageerde volgens Smeulders positief, maar gaf wel aan dat niet zij maar Provinciale Staten beslist of Brabant het volkslied van de provincie wordt of niet. Eerder lieten de fracties van CDA en SP in Provinciale Staten al weten daar niets voor te voelen. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?