Terug naar overzicht

Twee nieuwe opleidingen ATM

Beide opleidingen vallen niet onder de ‘harde’ techniek.

Gezondheidszorgtechnologie is een volwaardige opleiding die voortkomt uit de huidige major Human Care Technology. Studenten worden opgeleid om samen met het werkveld de behoeften van patiënten te bepalen en daar een technische invulling te geven. Een voorbeeld hiervan is het Elektronisch Verpleegkundig Dossier. ‘Op dit moment wordt een dergelijke opleiding alleen gegeven in Rotterdam’, zegt Harrie de Werd, academiedirecteur van ATM. De opleiding moet in Tilburg komen.

In samenwerking met de Academie voor Management en Bestuur wil ATM Integrale Veiligheid aanbieden in Breda. Deze opleiding bestrijkt alle domeinen waar veiligheid mee te maken heeft, bijvoorbeeld recht, sociologie en techniek. Volgens De Werd komt deze opleiding voort uit de behoefte naar mensen die de link tussen veiligheid en technologie kunnen maken vanuit onder andere de industrie, defensie en brandweer. ‘Het verschil met de opleiding Integrale Veiligheid in Den Bosch is, dat er in Breda  meer een link zal zijn met het technische domein.’

‘Op lange termijn lijkt mij het interessant om te kijken wat de kruisbestuiving tussen deze opleidingen en de technische opleidingen binnen de academie oplevert’, zegt De Werd. De academiedirecteur denkt niet dat de nieuwe opleidingen wat betreft studenten concurreren met de andere opleidingen binnen ATM. ‘De doelgroep is anders, ik verwacht daarom dat we blijvend op een hoger aantal studenten zullen uitkomen.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?