Terug naar overzicht

Universiteitsblad Mare is nog niet verloren

Het college van bestuur wil dat  Mare ophoudt met het schrijven van nieuwsberichten. De krant moet zich voortaan richten op opinie en debat. De pr-afdeling brengt een wekelijkse nieuwsbrief uit en die, menen de bestuurders, verschaft de Leidse academische gemeenschap voldoende informatie. Mare zou zonder nieuws ook niet meer wekelijks mogen verschijnen; tweewekelijks zou volstaan. Volgende week wordt een beslissing genomen.

Inmiddels is er een online petitie om Mare te behouden in de huidige vorm. Tussen de steunbetuigingen staan ook namen van schrijvers als Joost Zwagerman en Kees ’t Hart. Op dinsdagmiddag hadden al meer dan zestienhonderd mensen hun naam op de lijst gezet: 463 medewerkers van de universiteit, 670 studenten en 480 buitenstaanders. Op http://www.ur.leidenuniv.nl/index.php3?m=1&c=100 staat de petitie. [AR, BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?