Terug naar overzicht

Academies steggelen over opleiding

In een brief verzoekt de nieuwe directeur van AGZ Engelien Calis de Raad van Bestuur de voorgenomen overgang op te schorten. Een aantal zaken moeten volgens haar nader worden onderzocht en overdacht. Ze gaat samen met ADT-directeur Jan van Wijk nog eens goed bekijken wat het beste is voor de opleiding. ‘De vraag is of het een toegevoegde waarde heeft als MiZ naar de deeltijd gaat’, stelt ze. ‘We moeten zeker weten dat deze keuze goed is.’

De medewerkers van de opleiding waren voor de zomer al op de hoogte gebracht van de overgang. De ADT zou beter zijn in het werven van deeltijders en de connectie met andere managementstudies zou duidelijker zijn dan die met Fysiotherapie. Van Wijk is verrast door de ontwikkeling. ‘Vanwege onze ervaring kan het aspect van management zich bij ons beter ontwikkelen. Het is specifiek een deeltijdopleiding en daar ligt bij ons de focus helemaal op. Uit onze deeltijdcultuur halen wij het rendement. Bij de ADT staat de deur open, wij willen een groot succes maken van de studie.’

Calis reageert vanuit haar toekomstbeeld. Ze ziet bij haar academie kansen voor MiZ. ‘Het heeft een zorg-aspect en ik vind dat dit bij AGZ hoort. AGZ ontwikkelt ook curricula van andere deeltijdvarianten. Voor student en werkveld lijkt mij dit de juiste plek binnen Avans. We hebben echt wat te bieden. Dat het economisch wat minder gaat, mag geen reden zijn om de studie elders onder te brengen. Dat kunnen we met andere opleidingen opvangen. Er is overlap met Fysiotherapie en Verpleegkunde, daar kun je wat aan hebben.’ MiZ heeft een goede accreditatie achter de rug. Vanwege de nieuwe aanmeldingen heeft de opleiding inmiddels ook geen tekort meer.

De overdracht van de opleiding zou naar verwachting per 1 januari 2008 zijn. Het besluit is echter nog niet ten uitvoer gebracht. Het is nu afwachten wat uit het onderzoek van AGZ blijkt en wat de Raad van Bestuur daarvan denkt. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?