Terug naar overzicht

Avans Den Bosch handicapvriendelijk

De scholen en universiteiten werden beoordeeld op aandacht bij de start van de studie, hulpmiddelen, specifieke begeleiding, en curriculum aanpassingen.
‘Deze vergelijking helpt studenten met een functiebeperking om de juiste keuze te maken voor een instelling,’zegt Wilma de Buck van studiekeuze123.nl. ‘Daarnaast is dit overzicht ook een stimulans voor de hogescholen en universiteiten om meer te gaan doen voor studenten met een handicap. Niemand wil natuurlijk onderaan de lijst staan.’

In totaal werden 75 hogescholen en universiteiten getest. TH Rijswijk / Haagse Hogeschool kwam als beste uit de bus. Vijftien hogescholen en de Universiteit voor Humanistiek behaalde helemaal geen score. Avans Breda staat op de 27ste plaats, maar scoort op alle onderdelen nog wel voldoende. Dit geldt ook voor Avans Tilburg. Ondanks dit staat Tilburg op nummer 57. Anita Korporaal, adviseur studentenzaken bij Avans, meldt dat de oorzaak voor deze slechte score, niet bekend is. [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?