Terug naar overzicht

Avansmedewerkers op onderwijscongres

Onder het kopje ‘hoe krijgt u uw school in beweging?’ behandelen Van de Heuvel en Wezenaar onder andere ontwikkeling in gebruikte veranderstrategieën en regisserend sturen: een evenwicht tussen beheersen en ruimte geven.

Ton Bruining, lector Competentiegericht opleiden en vraaggestuurd leren bij Avans, houdt op het congres een ‘inspriatiesessie’ met als titel ‘Het vergeten hoofdstuk van de veranderkunde’. Hij spreekt onder andere over de inzet van docenten als kenniswerkers.

Op het Nationaal Onderwijs Congres, dat op 21 en 22 november plaatsvindt in Eindhoven, komen verder de plannen van het kabinet en de invloed daarvan op het hoger onderwijs aan bod. Tweede Kamerleden van CDA, SP en PvdA gaan daarover in debat. Ook wordt de Award Onderwijsvernieuwing uitgereikt. Deelnemers kunnen praktijkcases, inspiratiesessies en actualiteitencafés bijwonen. Op dag twee van het congres geven deskundigen als Tom van ’t Hek, voormalig bondscoach dameshockey en prof. Paul Zoontjes masterclasses. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?