Terug naar overzicht

Basisbeurs beetje omhoog

Dat levert een basisbeurs op van 255,64 euro per maand als je op kamers woont en 91,81 euro als je thuis bent gebleven. Studenten van arme ouders krijgen er maximaal 227,76 euro bij als ze op eigen benen staan. Wie nog thuis woont, mag 208,63 extra aanvragen.

Ook de leningen stijgen. Dit jaar is 279,69 euro per maand de hoogste lening: 3,18 euro meer dan vorig jaar. Daar kun je nog een maandelijkse lening van 128,17 euro bovenop gooien om je wettelijke collegegeld van 1538 euro mee te betalen. Wie een hoger collegegeld moet betalen, bijvoorbeeld in het buitenland, mag daarvoor hoogstens vijf keer 1538 euro per jaar lenen.

Wie geen recht meer heeft op een prestatiebeurs leent volgend kalenderjaar ten hoogste 819,24 euro per maand. Zie voor partnertoeslag of eenoudertoeslag de website van de IB-groep. [BB/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?