Terug naar overzicht

Brandalarm in Breda

Velen reageerden lacherig op het brandalarm – “het zal wel weer een oefening zijn”. Maar dat was het niet. Er was echt alarm, maar geen echte brand. Het alarm ging af doordat bedrijven aan het systeem aan het werk waren, waardoor er iets fout ging.

Volgens Lars Derde, woordvoerder van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst is de ontruiming goed verlopen. Binnen tien minuten stond iedereen buiten. Niet iedereen ging overigens meteen naar buiten, zagen de BHV’ers (Bedrijfshulpverleners). Bij mensen die dachten dat het “maar een oefening” was ging dat wat moeizamer.

 Dat niet overal in het gebouw het alarm afging, komt omdat het brandalarm met zonering werkt. Als aan de ene kant van het gebouw brand uitbreekt, hoeft niet per se het hele gebouw ontruimd te worden en het alarmsysteem is daarop afgestemd. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?