Terug naar overzicht

Brief aan studenten ‘onzorgvuldig’

Studenten worden op de hoogte gesteld van de slechte financiële situatie van de AIM in de brief. De directie spreekt daarin van ‘hardnekkige tekortkomingen’ in de organisatie van de academie. De medezeggenschapsraad is bang dat de brief onrust zaait en besloot vandaag een reactie hierop naar de directie te sturen.

‘Het is dezelfde brief die naar het personeel is gestuurd’, stelde voorzitter Jan Woolderink vast. ‘Waarschijnlijk is er onvoldoende nagedacht over de inhoud van de brief. Dat is onzorgvuldig.’ Over de formuleringen die in de brief staan, was hij niet blij. De raad maakt zich zorgen over de uitstraling die dit heeft voor de AIM en haar opleidingen naar studenten en ouders toe.

Studentlid Jasper van Gils is niet zo bang voor negatieve effecten onder studenten. Een kleine rondvraag in de AIM onderschrijft dat: veruit de meeste studenten hebben nauwelijks aandacht geschonken aan de brief. ‘De eerste alinea was compleet onbegrijpelijk. Studenten kijken of het over geld of tentamens gaat, als dat niet het geval is gooien ze hem al snel weg.’

Het tekort van een miljoen euro en de veranderingen die spelen bij de AIM, blijken onder studenten ook nog niet te leven. ‘De meesten zien dit als politiek. Ver weg en niet zo belangrijk. Pas als de gevolgen voor hen duidelijk gaan blijken, wordt het interessant. Nu is het vooral voor de medewerkers een moeilijke kwestie’, aldus Van Gils. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?