Terug naar overzicht

Discriminatie melden via sms

Het sms-plan is een uitvloeisel van het nieuwe deurbeleid dat de gemeente Breda wil gaan voeren. Dit heeft te maken met de nieuwe horecasluitingstijden in de binnenstad.  Als de gemeenteraad akkoord gaat mogen de cafés op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open blijven. Vanaf 02.00 uur mag er niemand meer binnen.

De vraag is of discriminatie ook eerder wordt gemeld als de procedure makkelijker wordt gemaakt.
Jeffrey Pol, eerstejaars Milieukunde in Breda, zou het helemaal niet melden. Zijn antwoord is simpel: ‘Als ik er niet in mag, dan ga ik wel ergens anders heen.’
Birgit Courtjens, eerstejaars Social Work student, denkt daar heel anders over. ‘Als het je zo makkelijk wordt gemaakt om discriminatie te melden, dan zou ik dat zeker doen! Discriminatie moet worden tegen gegaan.’

Om te zorgen dat de nieuwe openingstijden niet ten koste gaan van de veiligheid zijn een aantal afspraken en regels tegen het licht gehouden. Het smsje is een handvat om die afspraken aan te scherpen. Ook kan een speciaal panel sancties opleggen tegen horecabedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie. [WvdV]
 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?