Terug naar overzicht

Een chimpansee als buurman

Goodall heeft haar eigen instituut, dat nu wereldwijd actief is. De Nederlandse afdeling van het instituut richt zich vooral op de kernvisie van Jane: elke vorm van hulp aan de natuur in de derde wereldlanden werkt alleen als een integrale benadering het uitgangspunt is. Zowel in de derde wereld als in de westerse samenleving moeten mens, dier en milieu in harmonie met elkaar samenleven.

In de projecten die de Nederlandse tak van het Goodall Instituut uitvoert streeft de organisatie ook naar deze benadering. Hierdoor wordt het milieu volgens hen in stand gehouden of zelfs verbeterd. Volgens het instituut zouden mens en chimpansee om dit te bereiken met elkaar samen moeten leven. Mensen zouden chimpansees moeten zien als buurtgenoot, in plaats van als een bedreiging.

Op 28 oktober bezoekt Goodall ook het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Tijdens haar lezing 's avonds in Breda probeert Jane Goodall mensen met haar visie en filosofie te inspireren. Ook zal Debby Cox spreken, directeur van het Jane Goodall Instituut in Oeganda en daardoor nauw betrokken bij de opvangreservaten voor chimpansees in Oeganda en Congo. De lezing begint om zeven uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.janegoodall.nl [WvdV]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?