Terug naar overzicht

Effe checken voor Avansmedewerkers

De healthcheck wordt aangeboden door Zilveren Kruis Achmea, hierbij heeft Avans een collectieve verzekering. ‘Ook medewerkers die niet verzekerd zijn kunnen het onderzoek laten uitvoeren’, zegt Karin Boelens van Avans Arbo.

De healthcheck richt zich op drie terreinen: mentale fitheid, fysieke fitheid en leefstijlelementen. Tijdens de healthcheck wordt de BMI ( Bodymass Index), de buikomvang en de bloeddruk gemeten. Ook wordt er een bloedonderzoek gedaan om onder andere je glucose en je cholesterol te meten. Medewerkers van Avans die de healthcheck willen ondergaan moeten ook een longfunctie-onderzoek doen en een online vragenlijst invullen. Hierin worden onder andere vragen gesteld over stress en eventuele nek- en armklachten. Na de test volgt er een adviesgesprek.

Binnenkort krijgen alle medewerkers van Avans een e-mail met de vraag of zij zich willen inschrijven voor de healthcheck. De test gratis. Resultaten van het onderzoek worden niet openbaar gemaakt.

Het gezondheidsonderzoek wordt uitgevoerd door personeel van Achmea Arbo. Vanaf 15 oktober vindt het onderzoek in alle drie de Avanssteden plaats. [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?