Terug naar overzicht

Etenslucht bedwelmt medewerkers

‘De warme broodjes ’s ochtends ruiken nog lekker. Maar na een uur of elf komen de kroketten.’ Peggy Ligthart, medewerkster van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ), trekt een vies gezicht. ‘Het is een misselijke geur, collega’s klagen over de hoofdpijn die ze ervan krijgen.’ De overlast werd opgemerkt, nadat de academie net na de zomer naar de Hogeschoollaan is verhuisd. Het euvel is in het huisvestingsoverleg naar voren gebracht en er wordt aan gewerkt.

Met name de verdiepingen van AGZ en Pabo en de Academie voor Deeltijd hebben last van de vetlucht. John Theeuwes, projectmanager van DIF is inmiddels volop met het probleem bezig. ‘Het afzuigsysteem bij de catering werkt prima, het nadeel is dat die lucht uitgeblazen wordt in de luchtsystemen van de oude B- en C-toren.’ Zo gaat de geur van de ene naar de andere toren. De mogelijkheid van een tussenwand bij de uitblazer wordt nu bekeken, om de lucht een andere richting op te sturen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?