Terug naar overzicht

Fietsen aan de ketting gelegd

Haanskorf dacht dat het probleem een week geleden al was opgelost. Toen heeft een bewaker alle fietsers er twee dagen op geattendeerd dat de fietsen áchter het gebouw in de stalling moesten staan. ‘Nu hebben we een lijn getrokken en gaat de ketting erop. Die halen we er pas om zes uur vanaf. Elke dag tot het is afgelopen.’

Op de eerste dag van de actie waren twee kettingen nodig om negen fietsen aan elkaar te binden. ‘Nog steeds hoor je: ‘dat wist ik niet’. Maar ik ga de discussie niet meer aan. Achter het gebouw is een mooie stalling en iedereen is daarvan op de hoogte.’ De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zetten eerstejaars hun fietsen wel vaker vóór het gebouw, in plaats van de fietsenstallingen te gebruiken. ‘Andere jaren was het al veel eerder afgelopen. Als dit niet werkt, geef ik het op. Dan mag de politie ze in gaan laden.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?