Terug naar overzicht

Fietsen voor een feestje

Het feest was een initiatief van het tv-programma 6Pack en energiemaatschappij Greenchoice. Het was daarmee één van de milieuvriendelijkste feesten ooit. 

De energie voor de dj-set en de lampen werd geleverd door alle dynamo’s. Elektrotechnicus William Hoogervorst was van te voren nog niet zeker of het zou gaan lukken, zo meldt hij vandaag in Spits: ‘Dit is het zenuwcentrum hier komen alle draden samen, als het goed is leveren alle fietsen straks twaalf volt. Dat wordt hier omgezet in 220 volt.’

Rob van Rees, directeur van Greenchoice, had van te voren helemaal geen twijfels, laat hij weten aan Spits. ‘Het moet lukken, iedereen denkt van niet maar dynamo’s zijn hartstikke efficiënt.’

En Van Rees kreeg gelijk. Af en toe moesten de spinners even aangespoord worden. ‘Harder fietsen!’werd er dan geschreeuwd. Maar uiteindelijk lukte het. De dj kon muziek draaien en de lampen deden het ook. Er kon dus gedanst worden. Voor wie daar nog energie voor had …  [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?