Terug naar overzicht

Grotere ongelijkheid door groei ICT

Door de snel technologische ontwikkelingen is de ongelijkheid zowel in rijke als arme landen toegenomen. Het aandeel van de productiemiddelen in de ICT is echter vooral toegenomen in de rijke landen.  

‘We moeten voorzichtig zijn met deze verklaring,’ zegt IMF-chef John Simon, op de website van de organisatie. 'Er zijn ook heel veel landen die wél baat bij de technologische groei hebben gehad.’

Het Internatonaal Monetair Fonds baseert haar resultaten op een analyse van nieuwe cijfers. In China is de ongelijkheid bijvoorbeeld gestegen van 0,95 procent in 1985 tot 4,10 procent in 2005. Deze grote groei is volgens het IMF vooral te wijten aan de ongelijke deelname in het onderwijs.

Het onderzoek is een onderdeel van de ‘World Economic Outlook’ dat volgende week tijdens de jaarvergadering van de IMF aan de aangesloten landen wordt gepresenteerd. [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?