Terug naar overzicht

Lezingenreeks over welzijnswerk

Baart vindt dat medewerkers in de zorg moeten proberen aansluiting te vinden bij hun patiënten. Bijvoorbeeld het taalritme en werktempo van hen. Volgens de hoogleraar is dit een professionele manier van werken waarin menslievende zorg en vakbekwaamheid samenkomen. Hij noemt dit de presentietheorie.

De eerste lezing ‘Kwetsbaarheid’ gaat over de zorg voor kwetsbare gezinnen en hoe deze groep het beste bereikt kan worden. De tweede lezing gaat over mensen die geen hulp willen, maar dit eigenlijk wel nodig hebben. Baart vraagt zich af of je beroepskrachten zorg kunnen bieden als er geenvraag is. In de derde lezing stort de hoogleraar zich op het oerwoud van regels, protocollen en procedures binnen het welzijnswerk. Hij is van mening dat dit anders kan.

De drie lezingen vinden plaats op 20 en 27 november en 4 december van 15.00 uur tot 18.00 uur bij de Universiteit van Tilburg en zijn voor iedereen toegankelijk. Klik hier voor meer informatie. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?