Terug naar overzicht

Nieuwe sport: perronsprinten

De regels zijn als volgt: Je gaat naar een station toe. Je zoekt een druk punt op. Zodra je iemand die zijn trein moet halen langs ziet sprinten, ga je daar achteraan. Je zorgt er voor dat je eerder bij de betreffende trein bent. Als je vijf keer op rij eerder bent, heb je 1 punt. Het is niet de bedoeling dat je in de trein stapt. Je tikt hem aan en gaat dan weer terug naar het beginpunt.

Luschen beoefent de sport drie à vier keer per week, vertelt hij in Het Parool. In trainingspak en op hardloopschoenen staat hij dan op het Centraal Station in Amsterdam.

De sport wordt steeds populairder. Luschen verspreidt het perronsprinten via e-mails naar vrienden en bekenden. Ook heeft hij op de netwersite Hyves een eigen pagina gemaakt: perronsprinting.hyves.nl. Op dit moment doen enkele tientallen aan perronsprinten op de stations van steden als Amsterdam, Groningen en Zwolle. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?