Terug naar overzicht

Scoutinggebouw wordt vrolijk nest

Het gebouw aan de Langendijk in Breda is regelmatig doelwit van graffitispuiters. Daar wilde Van Dijck, zelf oud-student van St. Joost, iets aan doen. Hij besloot een muurschildering te ontwerpen. Vorig jaar diende hij zijn eerste ontwerp in bij de gemeente. Die stelde wel als eis dat het ontwerp ‘in het landschap’ moest passen. Ook moest de buurt ermee akkoord gaan.‘Toen ik eenmaal groen licht had en mensen bereid vond me te helpen, hebben we een weekend gezocht waarop iedereen kon’, meldt Van Dijck vandaag in BN/De Stem. 

In het gebouw komt iedere zaterdag een groep van vijftien mensen bij elkaar in de leeftijd van 6 tot 62 jaar. Alle ‘Blauwe Vogels’ (zoals ze worden genoemd) hebben een verstandelijke beperking. De naam Blauwe Vogels stamt af van het sprookje van Maurice Materlink waarin het meisje Myryl een steun wil zijn voor haar verlamde buurmeisje Tyltyl. [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?