Terug naar overzicht

Smak geld voor Nederlandse hightechbedrijven

Nederlandse onderzoekers, bedrijven en andere organisaties zijn betrokken bij 102 van de in totaal 318 geselecteerde Europese onderzoeksprojecten in ICT. De bedrijven krijgen in totaal 1,2 miljard euro te besteden, de Nederlandse bedrijven strijken daar 70 miljoen euro van op. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken maakte dit deze week bekend op de NIPCOM-beurs in Cannes.

Bekende namen als Philips, TNO en de drie technische universiteiten zijn goed vertegenwoordigd. Maar de middelgrote en kleine bedrijven doen daar weinig voor onder met elf miljoen euro subsidie. Door hun deelname zullen ze in de toekomst over geavanceerde technologische kennis beschikken, stelt het ministerie tevreden vast.

Volgens het ministerie getuigen de fikse subsidies ervan dat Nederland een capabele speler is in het internationale ICT-onderzoek. Vooral op het gebied van multimedianetwerken, organische elektronica- en displaysystemen en digitale bibliotheken doet ons land het goed. De Europese subsidies voor technologische ontwikkeling zijn onder meer voor de thema’s veiligheid, nanotechnologie, gezondheid, voedsel, transport en milieu. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?