Terug naar overzicht

Studentendecanen snakken naar privacy

Zij hebben vier werkruimtes toegewezen gekregen voor dit doel, maar twee ervan zijn helemaal van glas. ‘Daar kan ik niet zitten met een student. In verband met de privacy is dat niet te doen. Die tissues staan hier niet voor niets’, stelt studentendecaan Paul van Tilburg van de Pabo en de Academie voor Gezondheidszorg.

Er wordt al een tijdje nagedacht over een oplossing, maar het probleem is volgens de studentendecanen urgent. Van Tilburg en de vertrouwenspersonen maken nu gebruik van de ruimtes. In januari komt studentendecaan Marian Quaak van de managementopleidingen daarbij en verhuist een gedeelte van de Lovensdijkstraat naar de Hogeschoollaan, inclusief de studentendecanen. ‘Dan zijn er te weinig geschikte ruimtes.’ Daarom is al voorgesteld om in elk geval matfolie op de ramen te mogen plakken, om de privacy te waarborgen. ‘Dan lijken de kamers toch wat meer op beschermde ruimtes.’

Het idee is om het huidige blok van vier ruimtes intern aan te passen. De kamers zouden dan langs de zijkant van het gebouw komen te liggen, zoals de twee beschermde ruimtes die er nu al zijn. Coördinator van de vertrouwenspersonen Corina van Steenhoven: ‘Er is toegezegd dat er een aanpassing komt van de bestaande ruimtes en hier wordt druk over nagedacht.’ De verbouwing zou komende februari plaatsvinden.

Dat betekent waarschijnlijk wel dat de nieuwe kamers ramen krijgen aan de buitenzijde. Maar die zijn wel op de begane grond. Daar hebben de studentendecanen zelf al iets op gevonden. Van Tilburg: ‘We willen geen inkijk, dus we hebben enorme plantenbakken voor die ramen gezet. Dan kunnen mensen niet naar binnen gluren. Verder is de plek van de kamers goed, het daglicht is juist wel fijn.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?