Terug naar overzicht

Wat doen we met oma?

Nanne Meulendijks is in 2006 afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Breda. Naast haar werk als illustrator werkt ze acht uur per week als verpleegster in een verzorgingstehuis voor demente bejaarden. Daar deed zij ook inspiratie op voor haar project ‘Wat doen we met oma?’. Wat heeft geresulteerd in een serie humoristische en licht sarcastische affiches in de stijl van Jugendstil waarin zij oproept tot een betere verzorging en meer respect voor ouderen.

Een gedeelte van de illustraties is inmiddels gepubliceerd in de Volkskrant en in nrc.next. ‘Ik zoek zoveel mogelijk de publiciteit voor dit project’, zegt Meulendijks. ‘Ik wil de originele tekeningen verkopen en de opbrengst schenken aan de Stichting Alzheimer. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ervan weten. Dan krijg je een hoge opbrengst.’

Aanstaande zondag is ze te zien in het NCRV-programma Het Derde Testament. ‘Ze portretteren daarin mensen die iets toevoegen aan de bijbel, mijn toevoeging is heb meer respect voor ouderen, denk ik’, zegt Meulendijks.

Het is voor de illustrator de eerste keer dat ze zich zo betrokken voelt bij een onderwerp. ‘Ik heb dan zelf ook twee heel lieve oma’s.’

Het Derde Testament is zondagavond te zien om 19.40 uur op Ned 2. Alle illustraties worden geëxposeerd op de Dutch Design Week, van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven, daar zal ook de verkoop ten bate van Stichting Alzheimer plaatsvinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?