Terug naar overzicht

Afkicken in luxe

In het nieuwste nummer van Maatwerk, het vakblad voor maatschappelijk werk, staat een artikel over duur afkicken. Een voorbeeld hiervan is zorginstelling JellinekMentrum. Zij gaan samen met een vijfsterrenhotel een privé-kliniek openen waar mensen hun behandeling in alle luxe kunnen ondergaan. Het moet een plaats worden voor artsen, advocaten, creatieve mensen en bekende Nederlanders. ‘Ik stuurde die mensen tot nu toe door naar bekende klinieken in de Verenigde Staten of Zwitserland’, zegt Christiaan Krappel van de Raad van Bestuur van JellinekMentrum in het vakblad.

Opvallend is dat het vooral bestaande zorginstellingen zijn die een privékliniek oprichten. ‘We hebben een maatschappelijke functie dus moeten we de behoeften van de maatschappij zo goed mogelijk invullen’, zegt Krappel daarover. ‘We zijn een soort Albert Heijn: we hebben melk maar ook champagne.’

Wellicht ook iets voor de bekendste junk van dit moment: Amy Winehouse? [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?