Terug naar overzicht

Allemaal op de kerstkaart

In de grote hal van het academiegebouw in Breda staat de groep naar boven te kijken, in de lens van de fotograaf. Na wat geschuif naar links en rechts en de oproep om alle papieren even weg te leggen, maakt Verstraaten snel twee series van acht foto’s.

‘De foto dient twee doelen’, vertelt academiedirecteur Ine van Zon. Het is de bedoeling dat een grote versie van de foto komt te hangen bij de nieuwe werkplek van de academie. ‘We gaan in februari verhuizen en het moet voor iedereen duidelijk zijn dat wij op die plek zitten.’ Studenten Sociale Studies krijgen de foto bovendien thuis gestuurd. ‘Als kerstkaart en om ze voor te bereiden op de verhuizing.’

Verstraaten is ongeveer acht uur kwijt met de foto. ‘Dat is inclusief reistijd, het inladen in de computer enzovoorts. De meeste tijd ben ik kwijt met het bekijken van de verschillende foto’s. Ik kies dan de beste uit.’ Daarna gaat hij de gezichten die daar nog niet zo mooi op staan, knippen en plakken uit de andere foto’s. Dat moet goed gebeuren. ‘Het komt in groot formaat te hangen, dan zie je alles extra goed.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?