Terug naar overzicht

Architectuur door de ogen van kinderen

Met tachtig kinderen van groep 7 en 8 van de Bredase Sint Josephschool liepen ze door het centrum van Breda. De kinderen moesten foto’s maken van alles wat volgens hen met architectuur te maken had. Van Wijk en Schuitvlot wilden eigenlijk laten zien dat kinderen een andere kijk op architectuur hebben dan volwassenen. Ze verwachten vooral hoge gebouwen en kerken op de foto’s tegen te komen, maar dat liep even anders.

‘Het zijn echt mooie foto’s geworden, ook van details die je niet zomaar ziet. Objecten, deuren, een groot glazen gebouw. Het is echt opgevallen dat ze ook op details letten’, vertelt Schuitvlot. ‘De bekende gebouwen zoals kerken zitten er ook bij, maar de kinderen hebben ons echt verrast. Ze hebben een goede kijk op architectuur.’

Het resultaat is te zien op de expositie ‘Klik, jouw beeld’ die op vrijdag 30 november om 20.00 uur opent in Electron. De tentoonstelling is iedere woensdag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 18.00 uur en is te zien tot 16 december. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?