Terug naar overzicht

Avansstudent kanshebber prijs voor jonge ondernemer

Damen is uit een paar honderd inschrijvingen doorgedrongen tot de laatste vijftien. Om de laatste vier te bereiken moet er op hem gestemd worden. ‘Ik hoorde anderhalve week geleden dat ik bij de laatste vijftien zat’, vertelt de vierdejaars Informatica in Breda. ‘Dat had ik echt niet verwacht, maar toch is het gelukt.’ Damen heeft onlangs zijn bedrijf Virtual Computing opgestart, met behulp van Starterslift van Avans. Hij organiseert digitale werkplekken en regelt zo de onderhoud van IT voor bedrijven.

De jury heeft al drie finalisten bekendgemaakt. Daar zit Damen niet bij. Maar hij heeft nog één kans. De vierde finalist wordt bepaald door een stemming via internet. ‘Het is een fraudegevoelig systeem, want iedereen kan zo vaak stemmen als hij wil. De kans dat ik win, is dus klein. Dat is een beetje jammer’, vindt de student. Maar proberen wil hij het toch. ‘Als ik geluk heb, zit ik er nog bij.’

In januari is de finale, waarbij twee prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs bedraagt 10.000 euro. Een deskundige jury bepaalt wie met deze prijs naar huis gaat. De andere prijs is 10.000 euro aan commercials op Radio 538. Wie dat wint, mag het publiek uitmaken via internet. Op www.livewire.nl/yba.php kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete onderneming, dus ook op Virtual Computing van Robin. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?