Terug naar overzicht

Bedrijf werft Tilburgse student in pub op Texel

Joost Likkel, student Bouwtechnische Bedrijfskunde, deed voor de lol mee aan de Texel Experience, een initiatief van Campus Carriere Tv en Nobiles Media om studenten en bedrijven met elkaar in contact te brengen. In totaal deden vijf bedrijven en negentien studenten mee aan de eerste editie, dat een nieuw middel is voor bedrijven om personeel te werven. De Tilburgse student is de enige die ook daadwerkelijk door een bedrijf benaderd is.

‘Ik stond in de pub te praten met iemand van CRS en die vond mijn afstudeerplan interessant’, zegt Likkel. ‘De volgende dag benaderden zij mij. Ze wilden voor mij op zoek gaan naar een afstudeerplek.’ De student benadert zelf ook bedrijven. ‘Het voordeel van de hulp van CRS is dat zij eerder bij bedrijven binnen komen. Een aanvraag van een student leggen ze eerder opzij dan van zo’n bemiddelingsbureau.’

Likkel wil voor zijn afstuderen onderzoek doen naar vastgoedontwikkeling. ‘Wat levert het voor bedrijven op als ze grond tien jaar braak laten liggen en dan pas gaan ontwikkelen?’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?