Terug naar overzicht

Brandweer leert Avansgebouw kennen

Mocht het brandalarm een keer klinken bij Avans, dan is er aan de voorbereiding alles gedaan. De brandweer heeft het gebouw de afgelopen weken al leren kennen, op uitnodiging van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF). ‘De repressieve dienst van de brandweer is hier rondgeleid in het kader van een training. Zo komen zij niet in een totaal vreemd gebouw aan, als ze hier eens moeten zijn’, stelt DIF-medewerker John Pulles.

Het gaat om een eenmalige oefening bij Avans. ‘Wellicht gaan we ook een keer in de andere Avansgebouwen in Breda oefenen. De brandweer kan het misschien in het oefenplan meenemen om dit één keer in de vier jaar te doen.’

 Zes groepen zijn al rondgeleid, eind deze maand volgen de laatste twee. ‘Ze kunnen maar in groepjes van acht komen. Anders zitten ze allemaal hier, terwijl er ergens anders in Breda een brandmelding kan zijn.’ De brandweermannen krijgen naast de rondleiding ook een presentatie over de brandveiligheid en het gebruik van het gebouw. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?