Terug naar overzicht

‘De kwestie MIZ ligt niet open’

Na het nieuws deze week dat de Raad van Bestuur er nog steeds vanuit gaat dat MIZ naar de ADT gaat, stuurde het personeel van de opleiding een boze brief naar de Raad van Bestuur over de gang van zaken. Bestuurder Frans van Kalmthout zegt echter dat het uitgangspunt nooit veranderd is. ‘Het is een initiatief van twee directeuren geweest om MIZ te verhuizen. Zij kwamen zelf met het plan. Omdat we al jaren problemen hebben met de bedrijfsvoering van MIZ, vonden wij het een goed idee. Dat werken zij verder uit.’

Van Kalmthout voelde zich geroepen om te reageren, vanwege de discussie die is ontstaan. ‘De laatste maand kregen we de indruk dat het een open kwestie is. Door wat er gezegd is, leek het erop dat alles weer teruggedraaid kon worden. Daarom heb ik deze week herhaald dat het onze voorkeur geniet dat de opleiding naar de ADT gaat, om te voorkomen dat het een vrije discussie wordt.’

Het idee kwam van de directeuren Thieu Schraven (AGZ) en Jan van Wijk (ADT). Schraven is inmiddels opgevolgd door Engelien Calis, die wilde onderzoeken of MIZ toch niet het beste thuis was in haar academie. ‘Twee directeuren maakten deze afspraak en de nieuwe directeur treedt in de afspraken van de oude’, meldt Van Kalmthout. ‘De directeuren zouden de Raad van Bestuur informeren met een lijstje met alle pro’s en contra’s. Ze hebben de komende periode om dit uit te werken. Ik hoop dat ik de resultaten binnen drie of vier weken heb. We lopen nu vertraging op, want daar had ik in juni al om gevraagd. Nu zijn we vijf maanden verder, dat schiet niet op.’

Hij hekelt ook het feit dat de Raad van Bestuur op deze manier bij de zaak is betrokken. ‘De directeuren zoeken het uit, ze moeten hun probleem oplossen. Zij hebben er ook het beste zicht op. Het is niet zo, dat als er iets niet goed gaat de Raad van Bestuur erbij moet worden gehaald. Wij zijn niet de vuilnisbak van Avans.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?