Terug naar overzicht

Drukke boel bij prik eerstejaars HBO-V

De eerstejaarsstudenten kregen gisteren een injectie tegen Hepatitis B. Omdat ze met naalden in contact komen tijdens hun opleiding, lopen ze een verhoogde kans om de ziekte op te lopen. Daarom was gistermiddag, volgens de jaarlijkse routine voordat de stages beginnen, een ploeg van drie GGD’ers vrijgemaakt om de studenten de prik te geven.

Op de derde verdieping stonden ze bij elkaar gepakt: de 132 eerstejaars die dit jaar de vaccinatie krijgen. Voor het spuitje draaiden ze hun hand niet om, maar warm hadden de studenten het wel. ‘Maar alleen omdat het zo benauwd is op de gang.’ Het ritueel wordt nog twee keer herhaald, dan zijn ze voor zo’n vijftien jaar beschermd tegen de ziekte. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?