Terug naar overzicht

Ergste huisbaas gezocht

Studentenvakbond LSVb en SP-jongerenorganisatie Rood organiseren samen de vijfde huisjesmelkersverkiezing. Op 7 januari worden de lokale prijswinnaars gehuldigd. Zij zullen op 22 januari horen wie de landelijke finale heeft gewonnen en zich een jaar lang ‘de ergste huisbaas’ mag noemen.

Met de verkiezing willen de studenten protesteren tegen huiseigenaren die misbruik maken van de woningnood of de naïviteit van hun huurders. De winnaar van afgelopen jaar was de onverbeterlijke mevrouw Chang van het Utrechtse verhuurbedrijf Marlux Europe BV. ‘Zij kan herkozen worden, maar ze heeft felle concurrentie te duchten’, zegt LSVb-voorzitter Lisa Westerveld.

De verkiezing wordt klaarblijkelijk steeds bekender onder studenten, want er zijn al tientallen meldingen binnengekomen, nog voordat het startschot werd gelost. Kijk op de website welke huisbazen al aangemeld zijn. [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?