Terug naar overzicht

Eventjes invalide

De studiegenoot van Jack, Wessel Boerenakker, zet even later een bril op waardoor hij helemaal wordt verblind. Jack moet hem begeleiden.  Niet kunnen zien valt volgens Wessel nog niet mee.‘Je coördinatie ben je direct kwijt.’ 

Dit project, ‘Kruip in de huid van een ander’ wordt geleid door Huub Knubben van Bobba, bureau ondersteuning aangepaste sporten en toegankelijkheid. Met dit initiatief wil hij mensen zonder handicap laten ervaren hoe is om een functiebeperking te hebben. Toch komen er niet echt veel studenten op het project af. 'Het is jammer dat bij één opleiding bijvoorbeeld niet een les is uitgevallen zodat studenten mee konden doen', zegt Huub. 'Nu is het veel te vrijblijvend.'  

Ook Houda Korchi, medewerkster van het Centraal Informatie Centrum (CIC) in Den Bosch, wil wel even voelen hoe het is om blind te zijn. Volgens Huub gaat het lopen met de stok haar goed af. Maar een internationale student heeft hier een hele andere mening over.  Terwijl Houda aan de balie van het CIC iets vraagt zegt de student: ‘It seems like she is skiing.’ Houda vond blind zijn een hele ervaring.

Behalve dat studenten in de huid van een ander kunnen kruipen is het landelijk expertise centrum Handicap + Studie vandaag ook in Den Bosch aanwezig om te informeren over de campagne ‘Tijdgebrek?’. Deze campagne moet studenten erop attenderen dat ze soms, vanwege een beperking of omstandigheden recht hebben op extra studietijd. Studenten zijn daar vaak niet van op de hoogte. [WvdV] 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?