Terug naar overzicht

Goede punten halen, loont bij Avans

‘Ik denk dat we volgend jaar minder beurzen moeten uitreiken, willen we rekening houden met de grootte van deze collegezaal’, zei Harry Koopman, de voorzitter van de Raad van Bestuur in een bomvolle collegezaal. Met daarin naast de ‘excellente’ studenten ook hun ouders en docenten. Hij waarschuwde de studenten: ‘Met het papiertje dat je dadelijk krijgt, kun je niet de horeca in. Het echte geld is op jullie rekening gestort.’

De meeste studenten weten nog niet precies wat ze met hun 2500 euro gaan doen. ‘Ik denk dat ik een elektrische gitaar ga kopen’, vertelde Erik Verbeek, inmiddels tweedejaarsstudent Bouwkunde in Tilburg. Hij heeft niet echt extra zijn best gedaan om de beurs te halen. ‘Alleen toen ik er dichtbij was, heb ik wel mijn punten bewust hoog gehouden. Toen wilde ik de beurs niet laten schieten.’

De tweedejaarsstudent Informatica in Breda, Jaap van Hoek, hoorde pas laat van de ‘Pieken in Techniek’. ‘Ik hoorde het pas aan het einde van het schooljaar. Het was daarom een aangename verrassing dat ik het geld krijg.’ Voorlopig laat hij het bedrag op zijn spaarrekening staan. ‘Misschien dat ik er in de toekomst een laptop voor ga kopen.’

De ‘Pieken in Techniek’- beurs wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Bevordering Hoger Onderwijs. Zij willen hiermee jongeren in Noord-Brabant stimuleren een technische opleiding te doen. Afgelopen vrijdag werden ze voor de derde keer uitgereikt. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?