Terug naar overzicht

Hbo-verpleegkundigen rekenen ‘relatief goed’

Van de hbo-verpleegkundigen gaf 68 procent de goede antwoorden tegen 45 procent van de mbo-verpleegkundigen. Er lag geen tijdsdruk op het beantwoorden van de vragen. De vijftigplussers onder de verpleegkundigen rekenen het best, gevolgd door degenen met een hbo-opleiding.

NU’91, beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging, vindt de uitkomst van het onderzoek zorgwekkend. ‘Het geeft te denken dat de vijftigplussers de beste rekenaars zijn’, zegt woordvoerder Marcelle Assenberg. ‘Misschien besteden de opleidingen er tegenwoordig te weinig aandacht aan.’

In het hbo loopt momenteel een onderzoek naar de taal- en rekenvaardigheden van vijfduizend eerstejaars van zes verschillende studies, waaronder verpleegkunde. De uitslag wordt rond de jaarwisseling verwacht. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?