Terug naar overzicht

‘Iedereen moet mobiel blijven’

‘Veel van onze medewerkers kwamen vijf jaar geleden rechtstreeks uit het beroepenveld. De praktijkrelatie is vers en dat willen we zo houden’, zegt Hupperetz, directeur van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. ‘We besteden veel aandacht aan deskundigheidsbevordering, want we vinden dat iedereen mobiel moet blijven en aan zijn cv moet kunnen werken, zodat hij elk moment weg kan. De gemiddelde leeftijd van het personeel is 37, we willen niet dat die over twintig jaar 57 is.’

Ook voor de wijze waarop het niveau van de afgestudeerde hbo-jurist verankerd is in het curriculum kreeg de opleiding het oordeel excellent. Vijf jaar geleden startte in Den Bosch de eerste HBO-Rechten. ‘De bekendheid van de opleiding is groot. De vraag naar hbo-juristen is dat ook. We hebben de opleiding goed in de markt gezet.’

Ondanks de twee locaties, Tilburg en Den Bosch, is de opleiding een eenheid. ‘We hebben één team en één programma voor beide locaties. Dat is soms moeilijk met de roostering.’ Voor studenten is het een pluspunt dat ze kunnen kiezen tussen twee locaties, meent Hupperetz. ‘In Den Bosch kom je terecht op een grote hogeschool, met vijfduizend studenten. Je zit er midden in het juridisch werkveld, tussen advocatenkantoren en het Paleis van Justitie. In Tilburg zit je alleen met mensen van je eigen opleiding in het gebouw en daar zitten we naast de juridische faculteit van de universiteit.’ [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?