Terug naar overzicht

Kennisplatform hapert

In het gisteren verschenen Global Competitiveness Report van het World Economic Forum staat te lezen dat Nederland te weinig munt slaat uit de aanwezige kennis. Dat zou onder meer komen doordat universiteiten en bedrijfsleven te weinig samenwerken. Het opleidingsniveau van de beroepsbevolking kan nog flink omhoog.

Alexander Rinnooy Kan, SER-voorzitter en lid van het Innovatieplatform, wil snel met de twintig ondertekenaars van de Kennisinvesteringsagenda om de tafel om te zien hoe er een tandje bijgezet kan worden. Hij wil een verhoging van de publieke en private investeringen in research en development en de excellentie in het onderwijs bevorderen. 

 

De lijst wordt op dit moment aangevoerd door de Verenigde Staten, Zwitserland en Denemarken. Nederland ambieert een plaats in de top-vijf. [HC/HOP]

 

The Global Competitiveness Index 2007 Top 10

1 United States 5.67

2 Switzerland 5.62

3 Denmark 5.55

4 Sweden 5.54

5 Germany 5.51

6 Finland 5.49

7 Singapore 5.45

8 Japan 5.43

9 United Kingdom 5.41

10 Netherlands 5.40

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?