Terug naar overzicht

Keuzevak aan de Universiteit van Tilburg

International production management is het enige keuzevak dat aan de UvT gevolgd kan worden, het is nog een experiment. De overige vakken worden bij Avans gegeven.

 

Van begin september tot eind november volgen drie MER-studenten twee keer in de week colleges van het mastervak. Op maandagavond hoorcolleges, met af en toe een gastspreker uit de praktijk. De lessen op donderdagochtend zijn gewijd aan de opdrachten die de studenten moeten maken, drie in totaal.

 

Alle colleges worden in het Engels gegeven, maar dat is geen probleem, zegt Tim Klerx, één van de MER-studenten die het vak volgt. ‘Je moet de taal wel beheersen, op een normaal niveau.’ Het niveau van het vak ligt iets hoger dan op het hbo. ‘Het is te vergelijken met de tussentijdse tutoropdracht’, zegt Klerx. ‘Alleen dan in het Engels. Als je de colleges volgt en de teksten in de reader bestudeert, kun je de opdrachten goed maken.’

 

Klerx heeft voor de eerste opdracht een voldoende gehaald, de tweede is net ingeleverd. ‘Bij de eerste opdracht moesten we een productiemethode kiezen voor het produceren van een auto. We moesten ook aangeven hoe we bijvoorbeeld de medewerkers daarvoor trainen.’

 

Tussen hbo- en universitaire studenten ziet Klerx weinig verschil. ‘Een docent vroeg wie er wel eens van de econoom Mintzberg had gehoord. Dat waren er maar weinig. Wij hebben hem in het tweede jaar al behandeld.’ 

 

De drie MER-studenten zijn eerder met hun keuzevak begonnen, omdat het mastervak aan de UvT al startte. De overige vierdejaars beginnen volgende week maandag met hun keuzevak. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?