Terug naar overzicht

Miljoenste bezoeker Xplora krijgt camera

Het broodje kroket werd snel weggelegd, toen hij gefeliciteerd moest worden door Frans van Kalmthout, lid van de Raad van Bestuur. ‘Mag dat wel, met een broodje kroket naar Xplora?’, grapte hij. Maar Van Kalmthout was vooral blij dat Xplora in vrij korte tijd zo druk bezocht is.

De eerstejaars Elektrotechniek was er zichtbaar beduusd van. ‘Ik word er wel een beetje door overvallen’, gaf Van Roosmalen toe. Voor hij het wist, kreeg hij een bos bloemen en een cadeau, een digitale camera, in zijn handen gedrukt. De student werkt alle schooldagen in Xplora. ‘Om aan projecten te werken ga ik er altijd heen, er heerst een goede werksfeer’, vindt hij.

Tegelijk met de huldiging werd in de andere vestigingen van Xplora in Breda en Tilburg omgeroepen dat de miljoenste bezoeker in Den Bosch rondliep. ‘De poortjes bij de ingang houden precies bij hoeveel mensen er binnen komen’, vertelt Eric van Oevelen van Xplora. ‘Aan onze tellingen zagen we dat rond dit tijdstip de miljoenste bezoeker te verwelkomen was.’

Er werd voor gekozen om de festiviteit in de Bossche Xplora te houden, omdat die als eerste opende. Toch even vragen of dat nu mag, met een broodje kroket Xplora in. ‘We staan het oogluikend toe, we willen het niet meer zo streng verbieden. En als we studenten vriendelijk vragen de troep zelf op te ruimen, gebeurt dat ook.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?